شهرداری رشت
محافظت ساختمان ها در برابر حریق 1397/02/15
محافظت ساختمان ها در برابر حریق

یکی ازمهمترین اهداف اساسی محافظت ساختمان ها در برابر حریق، تامین سلامت کارکنان میباشد. این امکان می بایستی فراهم شود که به هنگام بروز حریق در ساختمان افراد ساکن بتوانند در کوتاه ترین زمان خود را به محل بی خطر و امن در داخل یا خارج از ساختمان برسانند تا تلفات جانی، جراحات جسمی و ضایعات روحی امکان پذیر نباشد.

تقریبا بیش از 80 درصد موارد حریق قابل پیش بینی و پیشگیری است. اما تضمینی وجود ندارد که اگر مدتی در مکانی آتش سوزی رخ نداد و یا اتفاقی نیفتاد در آینده نیز مصون وایمن خواهد بود .

بمنظور تامین ایمنی نسبی مجتمع ها و آپارتمان ها وحفاظت از جان ساکنین منشور ذیل مورد توجه میباشد:

1: در مجتمع ها و آپارتمان های مسکونی عرض گذرها باید مناسب امداد رسانی سریع خودروهای سنگین آتش نشانی باشد.

2: هرگونه مانع در گذر یا ورودی مجتمع های مسکونی که مانع امداد رسانی میشود باید هرچه سریع تر بر طرف گردد.

3: محل پارک خودروهای اهالی محل یا مهمانان نیز نباید در مسیر عبور خودروهای امدادی باشد ومانع امداد رسانی شود.

4: در ساختمان های بلند هرطبقه از بنا باید دست کم دو راه خروجی مجزا دور از هم و دور بندی شده داشته باشد تا تخلیه اضطراری ساکنان با امنیت وبه سرعت صورت گیرد .

5: بازشوی کلیه دربهای خروجی دستگاه و پله ها باید موافق جهت خروج باشد و علایم مناسبی که سمت وجهت خروج را نشان میدهد مشخص شود .

6: در مسیر پله های خروج هیچگونه مانعی نباید قرار بگیرد وپله ها باید دارای حفاظ مناسب باشد تا از سقوط افراد جلوگیری گردد.

7: کلیه طبقات باید به دربهای ضد حریق مجهز شوند و دربها باید مانع انتشار دود وآتش به سایر طبقات شوند واین درب ها هرگز نباید قفل باشند و مانعی جلوی بسته شدن آنها قرار گیرد.

8: در هرطبقه از ساختمان باید حداقل یک دستگاه خاموش کننده پودر و هوای4کیلویی در ارتفاع مناسب از کف بر روی دیوار به صورتی که به راحتی قابل رویت و در دسترس باشد نصب گردد.

9: خاموش کننده ها بایستی همواره بصورت دوره ای بررسی وآماده بکار شوند .

10: بازدید دوره ای ازسیستمهای اب فشان (در صورت وجود) اعلام حریق وسیستم لوله کشی آب آتش نشانی (جعبه F)آماده بکار دائمی آنها ضروری میباشد .

11: هرمجتمع آپارتمانی باید دارای روشنایی اضطراری برای تامین روشنایی پله ها وسایر مکان های مورد نیاز در زمان حادثه باشد.

12: مجتمع های بزرگ باید دارای سیستم برق ثانویه برای تامین نیرو، برق و راه اندازی سیستم ایمنی و آتش نشانی ساختمان باشد .

13: در زمان حریق استفاده از آسانسور ممنوع بوده وساکنین صرفا باید از درب خروج اضطراری (F.D) استفاده نمایند.

14: بسیاری از حوادث وحریق ها در مجتمع های مسکونی بعلت نشت گاز، فرسودگی شیلنگ های گاز، استفاده از شیلنگ های غیراستاندارد و با طول زیاد که در معرض ضربه یا حرارت قراردارند، محکم نبودن بست شیلنگ های گاز، عدم نصب در پوش بروی شیرهای مصرفی که از آنها استفاده نمی شود، دستکاری در سیستم لوله کشی گاز ساختمان و.... می باشد که شدیدا توصیه می شود نسبت به رعایت موارد ذکر شده اقدام گردد.

گردآورنده: حسین مرادپور کارشناس پیشگیری سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی رشت

 
 
 
 
 
تعداد بازدید: 83
هدف شهرداری ، ارائه خدماتی موِثر در راستای بهبود و توسعه شهری است
Powered by DorsaPortal